BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Welcome to my world!

Helooo,holaa,hai n many m0re...^^
Welc0me to my page...full with my stories bout myself n my 'left n right' view...
EnJoY It!!


glitter-graphics.com

Wednesday, February 23, 2011

:share is caring:



_________________________________
"Share is caring"
I owez hear bout it
and i'm wondering wether is true or not
Its hard to share with other wat u fel,ur sadness especialy
Problem owez make us sad n think -vely
fel tired??
yaa I agree
Cz for me its really tired and I owez wanna cry like a baby
so sure im not a baby perhaps
Just cry can I do to make it calm
fel bit better den nothing I guess
I wanna to shout!!!
But I can't
Can U imagine it?
U want to smile
A real smile
but the thing is:
I just can make a "fake" smile n0w
I dun knw where the real one gone
Still waiting for the happiness in my life
But 
When it wil come, I os0 dun knw
Still searching of it
TIRED
&
TIRED
But wat can I do
I av to be PATIENT
Be STRONGER
________________________________________


P/s~Tq for u...tq for being myside...Hear my problems and care for me...
I try my best to b strong person...

Tuesday, February 22, 2011

:rahsia bulan kelahiran:

Sy dilahirkan pd bln Julai tanggal 13hb...thun<rahsia>^^
Nak share skit mengenai sikap2 si Julai's bufday nie...hehe


Bole nampak x???bila baca nie mmg lucu la...cz ada jg part2 yg x sangka TEPAT nie...astagaaa....
then ada yg mmg x kusangka sikap tu ada pd si Julai..
Dan yang paling sy setuju..."pemerhatian yang tajam" evntough sy nie "rabun",tp pemerhatian sy ni tajam gak...<suka tgok org,perhati org>
Dan sememangnya sy lebih suka duduk di rumah jak...
Why???lebih best...di rumah men2 dgn adik,tupun bg sy da aktiviti masa cuti..ehheee..."babysiter"
minta disayangi??mybe kot cz sebenarnya sy nie manja kot...mybe la...x sure lg..hehee
*lemah dari segi kesihatan perut*...malu nk mengaku tp itulah kenyataan...Gastrik musuh utama ku...hahaa..dilarang makan benda asam,pedas...tp sy makan juga...dah kegemaran sy...xble dilepaskan!hahaa...ubat gastrik pun berlambak....tpppp minta maaf XMAU mkn UBAT..Pahit!!
Dan...
yang paling x ble blah...mudah gemuk klu xkawal diet...masalahnya sy x perna gemuk2...pipi jak penah tembam...thrn kurus balik..wakakaa...^^
papun,overall,kebanyakan related dgn diri eva...^^

Monday, February 14, 2011

Pemergianmu...

      Dikala kita kesepian..kita akan termenung...memikirkan apa yang telah terjadi dan bakal terjadi dalam hidup ini..Dan itu lah yg telah berlaku...terlintas piiranku ini pada seseorang..seseorang yang dahulunya hanya kenal begitu saja..Nama dia dan siapa dia bak kata pepatah "tak kenal maka tak sayang cinta",walaupun hanya sedikit tapi dia sudah terselit dalam hidupku... Mengenalinya hanya sekejap...sekadar berSMS penganti mulut bertanya khabar kerna jarak memisahkan...si dia banyak membantu ku disaat aku memerlunya dikala laptopku menghadapi masalah...nak FORMAT laptop,dia lah ku cari kerna dia mahir dalm bidang itu,dan aku hanya mahir dalam bidang memelihara virus dalam laptopku ini.. dan teringat satu event di mana si dia turut ada di sana...seorang pendiam,tp bila dah bercerita...dia mampu membuka mulut dan mengenakan aku.. semestinya dgn karenah dia,dia mampu membuatkan senyuman terukir pada wajahku... entahlah..tiba2 tringatkan dia dikala aku sedang menghadap nota<sememangnya xda ada kena mengena langsung> tp realitinya itulah yg berlaku saat ini... tak tahu pada siapa utk ku luahkan...hanya ruangan ini mampu ku tulis,serba sedikit mengurangkan rasa sedih ini...
       Pemergiaanmu sangat tak disangka,lebih2 lg sanak saudara...keluarganya... sememangnya dia seorang yg baik dan mendengar kata...dan Tuhan lebih menyayanginya dri kami di sini...dia pergi meninggalkan kami dlm kemalangan yg meragut nyawanya.. dia pergi meninggalkan kami semua di sini..dan xkan kembali lagi buat selamanya... wajahnya kini hanya sekadar di foto dan terus dikenang buat selamanya... Cuma tetiba ku berasa sedih walaupun kami x rapat tp...sudut hatiku...aku sedih..."Jika aku pernah menyakitkan hatimu disaat engkau masih bernafas di dunia ini,maafkanlah aku"..
        Hargailah mereka yang masih ada bersama kita...kerna satu hari nanti,dia akan pergi meninggalkan kita..hanya tangisan dan doa mampu kita berikan... Lindungilah mereka yang ku sayang ya Tuhan...

p/s:Si dia merupakan saudara @ cousin dan sememangnya dia seorang yg baik...Rest In Peace...

hargailah mereka disaat mereka masih ada...

Thursday, February 3, 2011

Tears..



I just wan to be part of them..
Be happy without worrying something...

I just wan to smile n smile....
But
I
I think It's hard oredy o mybe I forget bout that...
And I just know how to be like this perhaps...
S.A.D
I'm the RED one...
But I wanna be the YELLOW one...

Only I can do is...
Cry...
Drop of tears...
I just wondering when It can be STOP...
be a NEW person...


"Cry make people feel better"

Wednesday, February 2, 2011

BBC 2401

BBC 2401...
Pa tue???
Terjawabkan soalan anda...^^
sy pilih bahasa Cina sebagai bahasa asing sy...
why??
Sebab sy dpt belajar bahasa org cina..
bila dorang ckp,sy pham..
Xla mcm selalu...bingung2 nie....xphm dorg ckp pa...#_#
Manatau dorg umpat@mengoloh...nah..ble sy tunjuk skit...bt style btuk...hurmmm...
Then kuar lah bahasa cina tu..kunun2 la..
harap2 terer laaaa....hehee..lol..

Time cuti nie... Laoshi bg kerja...kerja pa???tulis perkataan cina... Wanna c?
Ini baru cikit....ada 9 pages...darab 4...=36 perkataan cina...pa ko rasa?kena lembutkan tgn anda bila menulisnya...wakakaaa...ayu!
 Zo0mm....
ada yg senget ckitkn..xpa...budak baru belajar mmg mcm nie..mcm belajar tulis 'ABC' time tabika..hahahaaha
nampak x ruang kosong tue???nampak?
Tu ruang yg perlu sy isi...
So wanna do my homework nie..
Gotta goo....!!
^^
Wish me luck...

Biar susah sekarang..
nanti kemudian ia akan menjadi senang...

Tuesday, February 1, 2011

~Plan wit Rumate~

The Mines menjadi destinasi sy bersama rumate tercinta, Lorretta@lored 
menghabiskan masa hari sabtu kami sempena "holiday kat kolej" ...
So sweetkan...
Berangkat dr bilik jam 10 a.m.. But smpai The Mines dkt jam 12 p.m..
Pa kmu rasa?orenkan... NIe gara2 bas yg tersgtlah lampik...
<ingat senangkah bangun awal2 pagi time cuti2 nie?okai...pa relation tue?>
Sesampainya destinasi~~cari makanan... Laparrrrrr!!!
K.F.C

Sedap hingga menjilat jari^^
Tp time kitaorg mkn tue,adalah seorg nenek nie...nangis2 minta derma...utk mkn...So atas perikemanusiaan yg ada dlm dri kami nie...RM2 dihulurkn...tp ikhlas tau...^^
{sebenarnya....time jln g KL sentral dgn member tu,nenek yg sama minta derma...then tmpat yg sama K.F.C jgk... Boleh dipercaya tau x?hanya Tuhan sj tau...Kita ikhlas memberi^^}
Then proceed with Kaoroke!! Gian nk nanyi sgt2..nah ambik kooo!!!
L0L
Medium+1 hour melalak menyanyi!
Muka penat nyanyi..huduh!wakakkaa...

Laalalalaa...Menghintung hari detik demi detik....

*rumate pun nyanyi jg,cuma permintaan harus dituruti~x bulih kasih masuk gambar dia*

Then kmi jln2 cuci mata....Masuk kedai baju..kuar kedai kasut...mcm2 ada...rmbang mata $_$.. mhal2... 
Then lastly... GIANT...bkn yg dlm Doraemon tue...kadai GIANT...!
Sana kami round 1 GIANT tue...
cari makanan...!
Then terlintas dlm pikiran...begini bunyi dia,
"jom pi tinguk rice cooker"
Kami pi tinguk laaa...tiba2 berkenan plak dgn c anu nie...

RM++...time tu ada promosi..So beli lah..Share is caringkan...so kita org share!
Kiutkan...mcm penghuni Kalui 2010 jg...kiut^^..ok2..perasan uda!

+
= RM 150++...
Mmg mahal...Bankrup kami...hahahaaa....papun...itu utk bekalan time cuti dan bekalan mkn 1 sem kot..
hahahhaa=)
P.E.N.A.T!!
TP
S.Y.O.K.K.K!!
=)

p/s: Pesanan dr penaja....rajin2 la belajar memasak ,rice cooker ada uda kan...jgn jak kasi malatup itu blok Kalui^^



Hidup ini umpama roda yang berputar
mengajar kita utk tabah